Universitat Rovira i Virgili

L'equip docent

  • Tenim la missió de formar professionals competents en l'àmbit Forense, i fomentar la metodologia científica en l'anàlisi d'evidències

  • Dr. Raúl Beltrán

  • Coordinador

  • Llicenciat en Bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili (2006) i Doctor per la Universitat Rovira i Virgili (2011). És professor visitant de Bioquímica i Biologia Molecular del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (universitat pública de Tarragona).
    És membre del grup de recerca "Bioactivitat Molecular dels Aliments". Ha publicat 80 articles en revistes internacionals indexades segons Journal Citations Reports (JCR) amb 1693 cites, que produeixen un índex h de 24 (2019.06.26), 3 capítols de llibre, i ha supervisat 2 tesis doctorals i multitud de treballs de fi de màster i grau.
    Ha realitzat estades d'investigació al Centre for Complement and Inflammation Research a l'Imperial College London. Té experiència en el camp de la biologia molecular i la genètica. És membre de la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular.
     


Equip docent

Dra. Marta Calull

Doctora en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, professora titular de l'àrea de Química Analítica de la mateixa universitat. Actualment la seva investigació se centra en el desenvolupament i aplicació de diferents estratègies de preconcentració combinades amb la tècnica d'electroforesi capil·lar, en particular per a la determinació de diferents analits en mostres mediambientals i biològiques. Té una gran experiència en el desenvolupament de metodologies analítiques mitjançant les tècniques d'electroforesi capil·lar i cromatografia de líquids, així com en diverses tècniques d'extracció, com la SPE entre d'altres. Té una llarga trajectòria docent en el camp de la química analítica tant en estudis de grau (Química, Biotecnologia, Enginyeria Química) com de màster (Química a la Indústria, Tècniques Cromatogràfiques Aplicades) i doctorat.

Pujar

Dr. Ricard Boqué

Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona (1991) i Doctor en Química per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (1997). Professor Titular de Química Analítica del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la Universitat Rovira i Virgili (2002). Té quatre trams (quinquennis) docents i tres trams (sexennis) d'investigació. És membre del grup de recerca consolidat de la Generalitat de Catalunya "Quimiometria, Qualimetria i Nanosensors" (2014 SGR 433). És expert en anàlisi química, en anàlisi de dades (quimiometria) i en autenticació alimentària. Ha dirigit sis tesis doctorals i ha participat en més de 30 projectes competitius a escala nacional i 5 projectes europeus. És autor de 75 articles en revistes científiques indexades (un 75% dels quals en revistes del primer quartil), amb 1612 cites que produeixen un índex h de 25 (2016.03.18). També és autor de més de 80 comunicacions en congressos científics, de 11 capítols de llibre i més de 20 articles en revistes de divulgació científica. Ha impartit docència en més de 20 cursos per a empreses i organismes oficials. És membre de la Societat Espanyola de Química Analítica i de la Societat Catalana de Química.

 

Pujar

Dr. Joan Josep Carvajal

Professor Agregat de l'àrea de Cristal·lografia i Mineralogia de la Universitat Rovira i Virgili, i membre del grup de recerca de Física i Cristal·lografia de Materials i Nanomaterials (FiCMA-FiCNA). És llicenciat (1998) i doctor (2003) en Química (1998) per la Universitat Rovira i Virgili. Després d'una estada post-doctoral de 2 anys com Fulbright Post-doctoral Fellow al Department of Materials Science & Engineering of the State University of New York at Stony Brook, s'incorpora al cos de docents i investigadors de la Facultat de Química de Tarragona com a investigador Ramon i Cajal (2006) i posteriorment com Professor Agregat (2011). Desenvolupa recerca en l'àmbit de làsers i òptica no lineal, fotònica integrada, nanofotònica i semiconductors de banda ampla. És autor de més de 170 publicacions en revistes internacionals de l'àmbit de Ciència de Materials, amb al voltant de 1000 cites, i un factor h = 17.

Pujar

Dr. Francesc Díaz

Catedràtic de Física Aplicada de la  Universitat Rovira i Virgili. Graduat en Física a la Universitat de Barcelona en 1976 i doctorat també en Física a la mateixa Universitat en 1982. Durant la seva etapa postdoctoral va dur a terme projectes de recerca en diferents universitats i centres de recerca internacionals com la Universitat de Toronto (Canadà), i al Max Born Institut de Berlin. El camp de recerca del Dr. Díaz està relacionat en la Física de Materials Òptics i en el desenvolupament de dispositius fotònics. Ha publicat més de 350 articles científics, 5 patents i moltes altres comunicacions científiques en conferències i congressos. Ha rebut més de 4633 cites i el seu índex H = 35. Va rebre diferents distincions acadèmiques i de recerca: Premi Vicens-Vives (2004), Premi Professor Distingit de la URV (2006), Premi  Excel·lència Docent URV (2010), i Distinció ICREA Acadèmia (2010).

Pujar

Dra. Magdalena Aguiló

Catedràtica de Cristal·lografia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. És llicenciada i doctora en Física per la Universitat de Barcelona. La seva formació predoctoral i postdoctoral es va dur a terme al Departament de Cristal·lografia i Mineralogia de la Universitat de Leiden,  la Universitat d'Utrecht, Holanda i en el Departament de Cristal·lografia a la Universitat de Barcelona. Ha publicat més de 272 articles en revistes internacionals indexades segons JCR, 2 patents i altres comunicacions. Ha rebut més de 4609 cites i l'índex H=35. El treball de recerca se centra en Cristal·lografia, creixement de cristalls i d'epitàxies i obtenció de nanomaterials. Caracterització de materials cristal·lins mitjançant tècniques de Difracció de Raigs-X (DRX). El 2013 va rebre el premi de professor distingit de la Universitat Rovira i Virgili.

Pujar

Dr. José Antonio Reina

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoree.


Pujar

Dr. Cyril Godard

Investigador Ramon y Cajal al departament de Química Física i Inorgànica de la URV des de l'any 2010. Es doctor en Química per la University of York, UK (2004). Va iniciar la carrera docent l'any 2006 a la Facultat de Química de Tarragona. És membre del grup d'investigació denominat "Organometàl.lics i Catàlisi Homogènia" i la seva activitat investigadora se centra en el desenvolupament de catalitzadores metàl·lics selectius. El treball de recerca ha comptat sempre amb finançament públic i privat. Des que va començar la seva tasca investigadora, ha dirigit 5 tesis doctorals, publicat 56 articles en revistes científiques internacionals i 6 capítols de llibres.

Pujar

Dr. Joan Ferré

Joan Ferré Baldrich és Doctor en Química per la Universitat Rovira i Virgili i professor del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la mateixa universitat. Imparteix docència en l'àmbit de la química analítica i la quimiometria. Ha format part de l'equip investigador d'una desena de projectes de R + D + I d'àmbit estatal i europeu finançats en convocatòries competitives d'entitats públiques. Ha publicat 57 treballs de recerca de l'àmbit de la quimiometria en revistes internacionals, que produeixen un índex h de 21 (2016.10.03) i ha codirigit 5 tesis doctorals.

Pujar

Dra. Marisol Larrechi

Catedràtica de Química Analítica, al departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV, des de l'any 2009. Es va llicenciar en Ciències Químiques a la Universitat de Valladolid (1978) i és doctora en Química per la Universitat de Barcelona (UB) (1986). Va iniciar la carrera docent l'any 1982 a la Facultat de Química de Tarragona. És membre del grup d'investigació denominat "Quimiometria Qualimetria i Nanosensors" i la seva activitat investigadora se centra en el desenvolupament de metodologies analítiques basades en tècniques espectroscòpiques moleculars i anàlisi multivariant per a l'anàlisi "in-situ" de les mostres. Des que va començar la seva tasca investigadora, ha dirigit 10 tesis doctorals, publicat 82 articles en revistes científiques internacionals i presentat 85 comunicacions en congressos científics. El treball de recerca ha comptat sempre amb finançament públic i privat. Va ser secretària (1999-2001) i directora del departament (2003-2007).

Pujar

Dra. Ximena Terra

Llicenciada en Bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili (2004) i Doctora en Bioquímica amb Menció de Doctorat Europeu per la mateixa Universitat (2009). Postgrau en "Disseny i Estadística en Ciències de la Salut" de la Universitat Autònoma de Barcelona (2011-2012). Investigadora postdoctoral durant 4 anys a la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Participació en 3 projectes d'investigació finançats pel Ministeri de Ciència i Innovació i en un projecte finançat per l'Institut de Salut Carlos III. Investigadora Principal de dos projectes competitius. Ha publicat 27 treballs de recerca en revistes internacionals indexades amb 597 cites, que produeixen un índex h de 12 (2016.02.18). Ha realitzat una estada de recerca a l'Institute of General Pathology, de la Universitat Catòlica de Roma i durant la primavera de 2016 realitzarà una altra estada a l'Imperial College de Londres a la Divisió d'Inmunogenética. Gràcies a aquest vessant investigadora posseeix àmplia experiència en la majoria de les tècniques de Biologia Molecular que s'utilitzen en Genètica Forense, encara que aplicades a altres camps com la Clínica o el camp de la Nutrició.

Pujar

Dr. Gerard Aragonès

Llicenciat en Bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili (2004) i Doctor en Bioquímica pel Departament de Medicina i Cirurgia de la mateixa Universitat (2011). Ha participat en una desena de projectes de R + D + I finançats en convocatòries competitives d'entitats públiques i privades. Investigador principal de dos projectes competitius. Ha publicat 59 treballs de recerca en revistes internacionals indexades amb 823 cites, que produeixen un índex h de 18 (2016.02.22). Ha participat activament en la posada en funcionament de la unitat de Genòmica al Centre de Ciències Òmiques de la mateixa universitat. Té un ampli coneixement en la utilització d'equips de genòmica i transcriptòmica incloent equips automàtics d'extracció de DNA, equips d'electroforesis capil·lar de vuit capil·lars, equips de robotització avançats de maneig de líquids per a diverses aplicacions entre elles la creació de llibreries genòmiques, equips de real-time qPCR i equips de anàlisi de l'expressió gènica diferencial per arrays de baixa densitat. Està familiaritzat en l'ús de plataformes de genotipat d'alt rendiment i en equips de seqüenciació de nova generació com l'equip PGM d'Ion Torrent.

Pujar

Dra. Maria Cinta Pujol

Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat Rovira i Virgili (URV, 1996) i Doctora en Química pel Departament de Química Física i Inorgànica (DQFI-URV, 2001). Com a investigadora postdoctoral va treballar al centre de transuranium elements, a Alemanya. El 2004, es va incorporar a la URV, com a investigadora Ramon i Cajal. El 2009, es va incorporar com a professora agregada en l'àrea docent de Física de l'DQFI de la URV. Des de llavors, ha impartit docència en Física, cristal·lografia i ciència dels materials en diferents ensenyaments. M.C. Pujol ha dirigit 5 tesis doctorals, 2 tesis de màster i 3 treballs de recerca. Ha publicat 100 publicacions científiques amb un índex h = 25 (Juliol 2016). Entre els seus expertezas figuren les microscòpies òptiques i electròniques; i les propietats estructurals i físiques dels materials.

Pujar

Dr. Joan Carles Ronda

Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona (1985) i Doctor en Ciències Químiques per la Universitat Rovira i Virgili (1993). Dues estàncies post-doctorals a la Case Western Reserve University (Cleveland OH, USA) sota la direcció del Prof. Virgil Percec per dedicar-se a la recerca en el camp dels polímers cristall líquid i els fenòmens de reconeixement molecular. Catedràtic de Universitat de Química Orgànica (2011). Recerca enfocada a la síntesis i caracterització de materials polímers. En el Grup de Polímers de la URV ha estudiat aspectes de sostenibilitat en la producció de polímers. En la línia de recerca en polímers sostenibles SUSPOL, s'ha dedicat a la síntesi de materials polímers a partir de fonts renovables i especialment dels olis vegetals. S'ha interessat pel desenvolupament de polímers retardants a la flama emprant procediments respectuosos amb el medi ambient. Ha participat  en 17 projectes de recerca finançats per fons públics i 18 projectes de recerca i transferència finançats per empreses privades. Ha co-dirigit 12 Tesis doctorals i es coautor de més 116 publicacions en revistes internacionals, diversos capítols de llibre i unes 90 comunicacions a congressos nacionals e internacionals, 6 d'elles com a ponències convidades.

Pujar